اواپراتور کولر کامل ریو اصلی کد E 6-1
اواپراتور کولر خودرو چیست؟
سیستم تهویه مطبوع برای خنک کردن و همچنین جذب رطوبت هوای داخل کابین خودرو طراحی شده است.
اواپراتور یک قطعه فلزی می باشد که از لوله های فلزی بسیار نازکی تشکیل شده است و دارای تبادل حرارتی بسیار زیادی با محیط بیرون می باشد، مایعی که استعداد زیادی برای تبدیل به گاز دارد، وارد این قطعه می شود و با جذب گرمای محیط، بر پایه اصول علم فیزیک، تغییر حالت داده و به گاز تبدیل می شود.
این فرآیند موجب می شود که اواپراتور خنک شود، یک فن در جلوی اواپراتور و در داخل کابین خودرو تعبیه شده است، این فن موجب گردش هوا در داخل کابین خودرو شده و هوای خنک را در همه جای آن به گردش در می آورد.
خنک شدن اواپراتور موجب می شود تا رطوبت محیط بصورت قطرات آن بر روی لوله های اواپراتور قرار گرفته و توسط مخزنی که در زیر آن قرار دارد جمع آوری شده و بوسیله یک لوله از قسمت زیر خودرو تخلیه شود.
علائم خرابی اواپراتور خودرو چیست؟
اواپراتور قطعه ای بسیار حساس است و دارای لوله های بسیار باریک و نازک می باشد. محل قرار گیری این قطعه پشت داشبورد و در مجموعه HVAC می باشد، HVAC مخفف Heating, Ventilating and Air Conditioning می باشد و بیشتر قطعات مربوط به کولر و بخاری خودرو در این مجموعه قرار دارد.
کوچکترین ضربه و یا فشار می تواند موجب آسیب دیدن اواپراتور گردد، در خصوص اواپراتور دانستن موارد زیر و رعایت اصول مربوط به آن لازم و مفید به نظر می رسد:
از آنجا که به دلیل نوع عملکرد و وظیفه خاص اواپراتور، همیشه بر روی آن رطوبت و قطرات آب وجود دارد و نور آفتاب نیز به آن نمی رسد لذا شرایط برای ایجاد و رشد انواع باکتری ها و قارچ ها وجود دارد.
همچنین گردش هوا موجب می شود تا گرد و خاک بر روی اواپراتور نشسته و وقتی میزان گرد و خاک و قارچها از حدی بیشتر شود، این مواد به عنوان یک عایق عمل کرده و از میزان تبادل حرارتی اواپراتور و محیط کاسته می شود و کارآئی سیستم کولر کاهش می یابد.
همچنین این مواد موجب می شوند تا وقتی کولر روشن می شود، برای حدود چند دقیقه بوی نامطبوعی که حاصل از فعالیت باکتری ها و قارچها می باشد، در کابین خودرو حس شود، برای رفع این مشکل لازم است تا اواپراتور هر سال توسط ماده ای بنام Air Condition Cleaner شسته شود.
همانطور که عنوان شد یکی از وظایف اواپراتور جذب رطوبت هوای داخل کابین می باشد و وقتی کولر روشن است، بر روی لوله های اواپراتور قطرات آب تشکیل می گردد، میزان سرمایش اواپراتور در حدی است که این قطرات آب ممکن است یخ بزنند و چنانچه کولر مدام کار کند، میزان یخ زدگی ممکن است تا حدی افزایش یابد که فاصله بین لوله های اواپراتور بطور کامل یخ زده و مسیر عبور هوا مسدود گردد.
برای جلوگیری از این پدیده، سیستمی بنام “مجموعه ایمنی اواپراتور” طراحی شده است تا اواپراتور دچار یخ زدگی نشود و مسیر عبور هوا از میان لوله های اواپراتور مسدود نشود، حال چنانچه این سیستم از کار بیفتد و نتواند بدرستی کار کند، اواپراتور دچار یخ زدگی شده و با اینکه کمپرسور کولر فعال است ولی جریان هوای خنک در کابین خودرو وجود نخواهد داشت.
چنانچه در هنگام تعمیرات و یا در اثر تصادف، ضربه ای به اواپراتور وارد شود و موجب سوراخ شدن آن گردد، گاز موجود در سیستم تخلیه شده و عمل خنک کاری توسط کولر انجام نخواهد شد.
همانطور که گفته شد، در زیر اواپراتور مخزن و شیلنگ کوچکی برای جمع آوری و هدایت قطرات حاصل از جذب رطوبت هوا به زیر خودرو وجود دارد، چنانچه این شیلنگ به دلیل وجود کثیفی های حاصل از گرد و خاک و جلبک های ایجاد شده، مسدود گردد.
ممکن است میزان جلبک ها و گرد و خاک به دلیل وجود آب در مخزن به حدی زیاد شود که موجب شود تا بوی بسیار نامطبوعی مانند بوی لجن از دریچه های خروج هوا وارد کابین خودرو شود، برای رفع این مشکل لازم است تا مسیر خروج آب حاصل از اواپراتور به سمت زیر خودرو باز شود.
اواپراتور اصلی
از آنجایی که اواپراتور یکی از قطعات مهم سیستم تهویه مطبوع خودرو است، کیفیت قطعه استفاده شده اهمیت زیادی دارد. بنابراین توصیه مجله رنو ایران به شما این است که قطعه استاندارد و مورد تایید شرکت رنو را خریداری کنید تا ضمن بهره مندی از کیفیت مورد تایید رنو از وارد آمدن خسارت های احتمالی بیشتر و تحمیل هزینه های بیشتر جلوگیری کنید.
چنانچه به دلیل بروز ایراد و عملکرد غیرعادی خودروی رنو خود، نیازمند کمک بودید می توانید به یکی از نمایندگان خدمات پس از فروش رنو در سراسر ایران یا یکی از شرکای تجاری آن مراجعه کنید اما در صورتی که به این نمایندگی ها دسترسی ندارید بهتر است بدانید که قطعات اصلی رنو دارای مشخصه هایی است که شناسایی آنها را از نمونه های تقلبی آسان می کند.
فروشگاه ما در ترب
رادیاتور آب
رادیاتور خودرو چیست؟
اصولا رادیاتورها یک نوع مبدل حرارتی هستند که ماده سیال داغ با عبور از درون آن دمای خود را به طرز محسوسی از دست میدهد و مجددا به درون شبکه خنککننده موتور یا هر وسیله دیگری که نیاز به کاهش دما داشته باشد، بازمیگردد.
رادیاتور ماشین معمولا یک مجموعه مشبک حاوی لولههای عبور آب، پرههای خنککننده، مخزن آب ورودی، مخزن خروج آب و همچنین مخزن هواگیری به علاوه درپوش رادیاتور است.
این مجموعه به کمک دو لوله ورودی و خروجی به موتور متصل میشود و سپس درون آن از مایع خنککننده حاوی آب و ضدیخ پر خواهد شد. با روشن شدن موتور اتومبیل، واترپمپ با مکش مایع خنککننده به درون موتور، سیال را از مخزن خروجی رادیاتور ماشین به مجاری تعبیهشده درون بدنه موتور میکشد. مایع خنککننده ابتدا پشت ترموستات جمع میشود تا دمای آن به حد استاندارد (حدود ۸۳ تا ۹۰) درجه برسد.
پس از آن شیر ترموستات بهطور خودکار مسیر خروج آب به سمت رادیاتور را باز میکند و آب بر اثر مکش و فشار ایجاد شده ناشی از واترپمپ، با فشار مناسب از طریق شلنگها و لولههای مرتبط به سمت مخزن ورودی رادیاتور راه پیدا میکند. همانطور که اشاره شد، درون بخش مشبک رادیاتور که معمولا از جنس مس یا آلومینیوم ساخته میشود، مجاری و لولههایی جهت گذر آب تعبیهشده است.
این لولهها معمولا بهصورت تخت و باریک ساخته میشوند تا رادیاتور فضای کمتری بگیرد و عملیات انتقال حرارت آن به پرههای متصل به این لولهها، با راندمان بالاتری صورت پذیرد.
آب داغ به درون مجاری داخل رادیاتور راه پیدا میکند و پره بسیار باریک آلومینیومی که معمولا بهصورت زیگزاگ مجاری عبور آب را به یکدیگر متصل کردهاند، گرمای آب را به نحو چشمگیری به خود جذب میکنند. پرههای داغ شده نیز در اثر برخورد با هوای ورودی از قسمت جلوی خودرو بهتدریج خنک خواهد شد.
در فروشگاه ما انواع رادیاتور های آب خودرو های سبک و سنگین از قبیل سایپا ، ایران خودرو ، کرمان کوتور ، هیوندا ، کیا ، تویوتا و کلیه خودرو های داخلی و خارجی ( آلمینیوم و مسی ) موجود میباشد .
و رادیاتور های خودرو های نیمه سنگین از قبیل کامیونت ایسوزو ، هیوندا ، جک و غیره .
و رادیاتور های سنگین انواع کشنده : دانگ فانگ ، ولوو ، بنز ، هوو ، اسکانیا و ….
و همچنین انواع اتوبوس های ولوو ، مان ، اسکانیا و … و انواع مینی بوس های قدیمی و جدید .
کولر
کارکرد کولر خودرو شباهت زیادی به سیستمهای سرمایشی دارد که در منزل و محل کار از آن استفاده میکنیم. با وجود تحولات بزرگی که در صنعت خودرو طی ۷۵ سال اخیر روی داده است، سیستم کولر خودرو از همان قواعد موجود در کولرهای اولیه تبعیت میکند.
سیکل کولر در خودرو باعث میشود تا مبرد چرخهای را طی کند که طی آن گرمای داخل اتاق ماشین را میگیرد و باعث میشود تا دمای درون خودرو پایین بیاید. در این حالت با توجه به اینکه مبرد چرخهای را طی میکند که در آن از فاز گاز به مایع و سپس دوباره به حالت گاز درمیآید به آن سیکل تبرید کولر خودرو میگوییم.
در سیکل تبرید مبرد با فشاری که کمپرسور به آن وارد میکند از کندانسور و اواپراتور عبور میکند. در عبور از اواپراتور با جذب گرمای داخل اتاق خودرو به گاز تبدیل میشود و در کندانسور با دفع این گرما، از حالت گاز دوباره به حالت مایع برمیگردد.
کولر خودرو برایند کارکرد اجزایی از قبیل کمپرسور ، کندانسور و اواپراتور است. موارد ذکر شده اجزایی هستند که در سیستم تهویه مطبوع خودروهای مختلف از آنها استفاده میشود و باعث میشوند تا گرمای تابستان را بتوانید تحمل کنید.
همانند دیگر اجزای موجود در خودرو، سیستم تهویه خودرو که از آن به کولر ماشین یاد میکنیم نیز در مواقعی دچار خرابی میشود. اطلاع از نحوه کارکرد و اجزای تشکیلدهنده کولر خودرو ممکن است برای برخی افراد جذاب باشد.
در این فروشگاه انواع قطعات کولر خودرو های ایرانی و خارجی ، سبک و سنگین موجود است .
کمپرسور کولر ، رادیاتور کولر ، اواپراتور کولر ، شیلنگ کولر ، پولی کلاچ بوبین ، شیر انبساط ، رسیور ، فن و غیره
بخاری
گرمای بخاری خودرو از موتور تأمین میشود و بهطور دقیقتر، آب موتور این گرما را فراهم میکند. هیچ انرژی اضافهای برای انجام کار توسط آن نیاز نیست و به همین دلیل است که خودروهای قدیمی مانند پیکان هم علیرغم فقدان کولر، به بخاری مجهز بودند. باید گفت مایعی در موتور جریان دارد که یکی از وظایف آن، عملکردن بهعنوان خنککننده موتور است.
باد گرمی که وارد کابین میشود، توسط دمندهای تولید شده است که انرژی خود را از باتری خودرو تأمین میکند. پس از داغشدن دیواره رادیاتور یا به عبارت دیگر بالارفتن آمپر دمای آب، میتوان با روشن کردن این دمنده و تنظیم قدرت باد ورودی، هوای گرم را وارد اتاق خودرو کرد.
انواع رادیاتور بخاری سبک و سنگین ایرانی و خارجی
انواع بخاری سیار ، ویدئویی
انواع موتور بخاری و لوله بخاری و پنل بخاری